onsdag 6 mars 2013

Findus skyller ifrån sig

Helt otroligt att stora företag som Findus skyller ifrån sig när de har problem. SL gör ju likadant och skyller bristande säkerhetsrutiner på en stackars städerska.

Är det hästkött eller?
Som konsument köper man ju kända varumärken så som Findus för att man just tänker att det är tryggt att köpa Findus produkter för de säkerställer kvalitet och garanterar bra underleverantörer.

"För oss på Findus är köttets kvalitet och säkerhet helt avgörande. Vi är mycket noggranna vid val av leverantörer. Vi samarbetar enbart med utvalda, seriösa leverantörer som vi känner och har fullt förtroende för" 

Så inleder Findus sin syn på kött under "Vårt Ansvar" på den egna sajten. Därefter kan du läsa om alla regler, direktiv och förordningar. Det är precis därför man väljer kända varumärken. Eller hur?

Mer info från Findus Sajt: "Varumärket Findus står som garant för kvalitet och säkerhet. Detta gör vi aldrig avkall på. Det har med trovärdighet att göra och är avgörande för vår långsiktiga framgång".

Och så visar det sig att det bara är tomma ord. Udda leverantörer från Rumänien som blandar in hästkött i sin mat som sedan blir Findus produkter verkar inte ingå i beskrivningen ovan.

När det sedan visar sig att de har stora problem med kvalitet och innehåll i sina produkter. Då står de inte till svars och tar ansvar utan skyller direkt ifrån sig.

Som konsument är vi alltså bara lurade som betalar extra för Findus varumärke. Innehållet verkar vara detsamma oavsett varumärke.

En konsument som funderar på en mer vegetarisk inriktning
Mats

ps: Vill du ha mer underhållande läsning av tomma ord så kolla in TeliaSoneras text om deras  antikorruptionsarbete. De får toppbetyg av Transparency International baserat på den text de har på sajten och inte på vad de faktiskt gör.


1 kommentar:

Unknown sa...

Hur kan det komma sig att jag inte är direkt förvånad? Tyvärr gäller det nog så gott som alla varumärken skulle jag tro, det verkar inte finnas tillräcklig kontroll för att kunna hitta allt fusk. Å andra sidan kan man fundera över hur mycket vi som kunder är beredda att betala för att kontrollen ska upptäcka allt tänkbart fusk?